Menu Contact Boeken
Home  Omgeving 

Omgeving

Het middelpunt van de stad

Atlas Hotel ligt in het hart van Valkenburg. Met deze ligging is de accommodatie een uitstekende uitvalsbasis voor (culturele) uitstapjes. De karakteristieke binnenstad is natuurlijk al fantastisch om te bezoeken, maar Valkenburg is rijk aan nog veel meer mooie bezienswaardigheden en activiteiten. De volgende attracties zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw verblijf in deze bijzondere, Limburgse stad!

Omgeving

Bezienswaardigheden in Valkenburg

  • De Wilhelminatoren: ideaal om uw uitje in Valkenburg in te luiden. Klim in de uitzichttoren en kijk uit over de prachtige, groene heuvels. De Wilhelminatoren biedt u een schitterend uitzicht en u kunt vervolgens op een spectaculaire manier naar beneden via de tokkelbaan. De toren is gebouwd bovenop de Heunsberg. Deze berg kunt u te voet, met de auto of met de kabelbaan op gaan. In het café-restaurant kunt u dan genieten van een welverdiend hapje en/of drankje.
  • Als u dan toch bij de Heunsberg bent, dan kunt u ook meteen Kasteel Valkenburg bewonderen. Het kasteel werd gebouwd in de elfde eeuw en de ruïne is alles wat er nog van over is na de tachtigjarige oorlog. Het is echter zeer de moeite waard om Kasteel Valkenburg te bezoeken!
  • Een andere berg die u in Valkenburg kunt gaan bekijken en beklimmen, is de Cauberg. Deze berg is één van de bekendste bergen in Nederland. Bovenop de berg vindt u Thermae 2000 en een vestiging van Holland Casino.
  • De Fluweelengrot is nog zo'n typische Valkenburgse attractie die u niet mag vergeten op uw lijstje van bezienswaardigheden in Valkenburg. De grot bestaat uit ruim vijf kilometer aan gangen en tunnels. Met alle schilderingen lijkt het een museum onder de grond!
  • Pretpark de Valkenier dit is een leuk en uniek familiepark met veel verschillende attracties voor jong en oud. 
  • Ook het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul belooft een leuk dagje uit voor gezinnen met jonge kids.
  • Ouders, stellen zonder kinderen en vriendengroepen kunnen zich prima vermaken in Grotestraat Centrum, waar zich tal van kroegen en restaurants bevinden.
  • Een bezoek aan de Kerstmarkt in Valkenburg één van de populairste bezienswaardigheden in Valkenburg. De sfeer is hier van midden november tot begin januari geweldig!
  • Vanuit Valkenburg staat u al binnen één kwartier met de trein of 20 minuten met de auto in de historische binnenstad van Maastricht. Ideaal wanneer u graag meer van Zuid-Limburg wilt ontdekken.

Breng ook eens een bezoekje aan de omgeving van Valkenburg en ontdek alles wat Zuid-Limburg te bieden heeft!

Boek hier je kamer

Aankomst
Vertrek
Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg