Menu Contact Boeken
Home  Valkenburg activiteiten 

De leukste activiteiten in Valkenburg

Een dagje of weekendje met de kinderen naar Valkenburg? Ontdek de leukste kinderactiviteiten in het gezellige Valkenburg. Leer de kids van alles over de historie van dit Limburgse stadje en maak plezier in de levendige parken van Valkenburg. Beleef samen met het gezin het ultieme Zuid-Limburg gevoel door de leukste activiteiten in Valkenburg.

Valkenburg activiteiten

Valkenburg activiteiten voor kinderen

Doe, ontdek en voel de wereld van de ridders in het grootste grottenstelsel van Europa. Tijdens een speurtocht in de bekende Fluweelengrot en kasteelruïne gaan kinderen vanaf 10 jaar op ontdekkingspad. Samen met begeleiding van een volwassenen bewegen ze samen door het mergel gangenstelsel op zoek naar een oplossing. Tijdens de speurtocht beantwoordt u samen een aantal vragen en voert u meerdere doe-opdrachten uit. Het uiteindelijke doel? Ontsnappen natuurlijk!

Op ontdekking in het Sprookjesbos

Even genoeg van de rijke historie van de stad en de levendige winkelstraten van Valkenburg? Reis dan een dagje af naar het betoverende Sprookjesbos. In dit gezellige bos wordt fantasie werkelijkheid en komen sprookjes tot leven. Ontmoet de 3 biggetjes of bewonder de kristallen schoen van Assepoester en geniet van deze sprookjesachtige dag. Naast bekende legendes zijn er ook speeltuinen om te klimmen en klauteren. Daarnaast is december de wintertermaand in het Sprookjesbos. Trek schaatsen aan en ga tegen een kleine betaling onbeperkt schaatsen op de mini-schaatsbaan. Uiteraard kunt u de dag niet afsluiten zonder een warme chocomel of een winterse kop erwtensoep, dit kan bij de boshut.

Plezier voor de hele familie

Gezellig met de kids op avontuur in pretpark de Valkenier. Dit is prima te combineren met een overnachting in een hotel in Valkenburg aan de Geul. Dit superleuke attractiepark voor jong en oud is het voordeligste familiepark van Europa. Daarbij is het pretpark geschikt voor elke seizoen, aangezien de attractie zowel binnen als buiten zijn. Voel de adrenalineboost in de supersnelle achtbaan of maak een reis naar de ruimte met het ruimteschip. Een uitstapje naar pretpark de Valkenier is een geschikte activiteit in Valkenburg voor gezinnen met kinderen. Naast de 25 attracties, zijn er nog diverse eetgelegenheden en is er dagelijks een humoristische show in het poppentheater.

Bijkomen van uw vermoeiende, maar vermakende activiteiten in Valkenburg? Rust één of meerdere nachtjes uit in het comfortabele Atlas hotel, hotel in valkenburg centrum. Wij hebben speciale familiekamers voor een betaalbare prijs. Bekijk hier de hotelkamers. 

Boek hier je kamer

Aankomst
Vertrek
Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg