Nieuwe website op 1 december 2020
We zijn momenteel hard aan het werk om onze nieuwe website voor ons geüpdate 4-sterren hotel in orde te maken!

Gezellige kerstmarkt in Valkenburg

Hoewel Valkenburg het gehele jaar een charmante stad is, is het in december nog net iets gezelliger. Elk jaar rondom midden november verandert het Limburgse Valkenburg namelijk in dé kerststad van Nederland. Dit feestelijke spektakel duurt tot begin januari en is verspreid over diverse locaties door het centrum. De kerstmarkt in Valkenburg wordt jaarlijks weer groot aangepakt waardoor het altijd weer een spraakmakend evenement is dat vele bezoekers trekt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de mysterieuze grotten in Valkenburg tijdens de kerst. Liever iets culinairs? Verwen uw smaakpapillen tijdens de Route D'Amuse: een kerstwandeling die u langs vijf verschillende restaurants leidt waar u overheerlijke amuses kunt proeven.

Kerstsfeer in het grottenstelsel

Valkenburg zou Valkenburg niet zijn zonder het adembenemende grottenstelsel. Om deze grotten jaarlijks mee te nemen in het kerstsfeertje, worden er twee kerstmarkten in de Valkenburgse grotten georganiseerd. De grotten mogen immers niet vergeten worden tijdens de feestdagen. In zowel de gemeentegrot als de fluweelen grotten kunt u zich laten onderdompelen in de mooiste decors en kerstartikelen. Daarnaast kunt u genieten van de échte december-delicatesse als wafels, oliebollen en andere lekkernijen. Uiteraard zijn er tijdens de kerstmarkt in Valkenburg veel activiteiten zoals muzikale gelegenheden. Kortom, genoeg te doen tijdens uw weekendje Valkenburg

De magische kerstparade

Tijdens de kerstperiode in Valkenburg mag natuurlijk niets ontbreken. Naast de gezellige kerstmarkten wordt er ook een betoverende Christmas Parade georganiseerd. Twee maal per week bewegen de prachtige praalwagens en dansers in kerstkostuums zich door de straten van Valkenburg. Wilt u deze harmonische parade niet missen? Elke woensdag en zaterdag rond de klok van 19.00 uur trekt de optocht door het centrum van Valkenburg heen. Buiten de feestdagen om zijn er nog vele andere activiteiten te ondernemen in Valkenburg. 

Culinair genieten tijdens de kerstmarkt in Valkenburg

Op een andere manier genieten tijdens de kerstmarkt in Valkenburg? Dit is natuurlijk ook een optie. Speciaal voor alle (kerstmarkt)bezoekers organiseert Valkenburg aan de Geul de Route D' Amuse. Voor een bescheiden bedrag kunt u deelnemen aan een sfeervolle wandeling door de Nederlandse kerststad en tegelijkertijd genieten van de culinaire amuses bij vijf verschillende restaurants. De Route D' Amuse is goed te combineren met een dagje kerstmarkt in Valkenburg. Daarbij krijgen kinderen speciale kinder-amuses.

Kerstmarkt Valkenburg 2019

Ook eind 2019 zal Valkenburg worden omgetoverd in een echte kerststad. Van 15 november 2019 tot 5 januari 2020 kunt u genieten van de gezellige kerstsfeer, kerstmarkten en andere activiteiten zoals evenementen en optredes. De gehele stad staat in het teken van kerst en zal zoals ieder jaar weer worden versierd met verlichting voor een romantische sfeer.

Wilt u ook het kerstgevoel ervaren in dé kerststad van ons land? Plan dan snel een datum en mis niets van de leukste kerstmarkt van Nederland. Als u meer tijd wenst in Valkenburg, is een hotelovernachting de oplossing. Het Atlas Hotel biedt voordelige hotelovernachtingen voor het hele gezin. Dankzij de nieuw gerenoveerde hotelkamers heeft u alles wat u nodig heeft tijdens een overnachting in de stad. Bekijk hiernaast de mogelijkheden voor overnachten tijdens de kerstmarkt Valkenbur en geniet van het overnachten in Zuid Limburg.

Contact

Nieuweweg 7
6301 ES Valkenburg
The Netherlands

T: +31 (0)43-6015341

info@atlashotel.nl

Check beschikbaarheid
Brigit van unen 08-02-2018

Afgelopen nacht, er geslapen. Zeer nette kamer alles super schoon zeer vriendelijk personeel het diner er gegeten was zeer lekker, het ontbijtbuffet w...

Bekijk alle reacties
Restaurant

In ons sfeervolle restaurant kunt u heerlijk à la carte dineren. Elk seizoen wordt de kaart aangepast en kunt u genieten van uitmuntende seizoensspecialiteiten.

Lounge

Even heerlijk ontspannen, achterover leunen en genieten van een lekker drankje? Neem plaats in onze huiselijke en behaaglijke lounge.

Bar

Het ouderwetse bruincafé gevoel komt weer helemaal naar boven in onze rustieke bar, met diverse bieren van de tap en een uitgebreide drankenkaart..

Hygiëneregels voor iedereen