Menu Contact Boeken
Home  Kerstmarkt valkenburg 

Gezellige kerstmarkt in Valkenburg

Hoewel Valkenburg het gehele jaar een charmante stad is, is het in december nog net iets gezelliger. Elk jaar rondom midden november verandert het Limburgse Valkenburg namelijk in dé kerststad van Nederland. Dit feestelijke spektakel duurt tot begin januari en is verspreid over diverse locaties door het centrum. De kerstmarkt in Valkenburg wordt jaarlijks weer groot aangepakt waardoor het altijd weer een spraakmakend evenement is dat vele bezoekers trekt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de mysterieuze grotten in Valkenburg tijdens de kerst. Liever iets culinairs? Verwen uw smaakpapillen tijdens de Route D'Amuse: een kerstwandeling die u langs vijf verschillende restaurants leidt waar u overheerlijke amuses kunt proeven. 

Kerstmarkt Valkenburg

Kerstsfeer in het grottenstelsel

Valkenburg zou Valkenburg niet zijn zonder het adembenemende grottenstelsel. Om deze grotten jaarlijks mee te nemen in het kerstsfeertje, worden er twee kerstmarkten in de Valkenburgse grotten georganiseerd. De grotten mogen immers niet vergeten worden tijdens de feestdagen. In zowel de Gemeentegrot als de Fluweelengrot kunt u zich laten onderdompelen in de mooiste decors en kerstartikelen. Daarnaast kunt u genieten van de échte december-delicatesse als wafels, oliebollen en andere lekkernijen. Uiteraard zijn er tijdens de kerstmarkt in Valkenburg veel activiteiten zoals muzikale gelegenheden. Kortom, genoeg te doen tijdens uw weekendje Valkenburg

De magische kerstparade

Tijdens de kerstperiode in Valkenburg mag natuurlijk niets ontbreken. Naast de gezellige kerstmarkten wordt er ook een betoverende Christmas Parade georganiseerd. Tweemaal per week bewegen de prachtige praalwagens en dansers in kerstkostuums zich door de straten van Valkenburg. Wilt u deze harmonische parade niet missen? Elke woensdag en zaterdag rond de klok van 19.00 uur trekt de optocht door het centrum van Valkenburg heen. Buiten de feestdagen om zijn er nog vele andere activiteiten te ondernemen in Valkenburg. Lees hier meer rondom kerst in het Atlas Hotel!

Culinair genieten tijdens de kerstmarkt in Valkenburg

Op een andere manier genieten tijdens de kerstmarkt in Valkenburg? Dit is natuurlijk ook een optie. Speciaal voor alle (kerstmarkt)bezoekers organiseert Valkenburg aan de Geul de Route D' Amuse. Voor een bescheiden bedrag kunt u deelnemen aan een sfeervolle wandeling door de Nederlandse kerststad en tegelijkertijd genieten van de culinaire amuses bij vijf verschillende restaurants. De Route D' Amuse is goed te combineren met een dagje kerstmarkt in Valkenburg. Daarbij krijgen kinderen speciale kinder-amuses.

Kom genieten op de kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg wordt elk jaar omgetoverd tot dé kerststad van Nederland. U kunt genieten van de gezellige kerstsfeer, kerstmarkten en andere activiteiten zoals evenementen en optredens. De gehele stad staat in het teken van kerst en zal ieder jaar weer worden versierd met verlichting voor een knusse, romantische sfeer. 

Wilt u ook het kerstgevoel ervaren in dé kerststad van ons land? Plan dan snel een datum en mis niets van de leukste kerstmarkt van Nederland. Als u meer tijd wenst in Valkenburg, is een hotelovernachting de oplossing. Voor een hotel in Valkenburg bent u bij het Atlas Hotel op het juiste adres voor voordelige hotelovernachtingen voor het hele gezin. Dankzij de nieuw gerenoveerde hotelkamers heeft u alles wat u nodig heeft tijdens een overnachting in de stad. Bekijk hiernaast de mogelijkheden voor overnachten tijdens de kerstmarkt Valkenburg en geniet van het overnachten in Zuid Limburg.

Overnachting kerstmarkt bij Atlas Hotel

Tijdens de betoverende kerstmarkt is het niet alleen de magie van de twinkelende lichtjes en feestelijke kraampjes die de aandacht trekt, maar ook de mogelijkheid om deze dag te verlengen door te kiezen voor een overnachting in de nabijheid van het festijn. Terwijl de avond valt en de kerstsfeer haar hoogtepunt bereikt, biedt een sfeervolle overnachting de gelegenheid om in alle rust te genieten. Het Atlas hotel biedt niet alleen een comfortabele accommodatie, maar laat je ook ontwaken te midden van de winterse magie, klaar om de volgende dag opnieuw ondergedompeld te worden in de kerstsferen van de kerstmarkt Valkenburg. Ontdek de kerstmarkt in de grotten vandaag nog en boek je overnachting kerstmarkt eenvoudig online!

Boek hier je kamer

Aankomst
Vertrek
Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg