Menu Contact Boeken
Home  Wandelen in valkenburg 

Wandelen in Valkenburg

Valkenburg is gelegen in het puntje van het Zuiden. Het is een diverse bestemming die voldoende te bieden heeft voor de bezoeker die houdt van natuur en graag in het bourgondische leven van een stad duikt. En hoe kan je een stad en de omgeving beter ontdekken dan heerlijk door de omgeving te wandelen. Kies een wandelroute in Valkenburg en ontdek!

Wandelen in Valkenburg

Stadswandeling Valkenburg 

Valkenburg heeft als stad onwijs veel te bieden aan de bezoekers. Zo vormen de historische monumenten, opgravingen en bijzondere kalksteen grotten de basis voor een levendige stad waarin voldoende te beleven en te bezoeken is. Ben je van plan een wandeling door de stad te maken? Kies dan een van de vele wandelroutes voor een stadswandeling door Valkenburg. Volg de wandelroute bordjes voor een prachtige wandeling door en rondom de stad, of ga zelf op pad en waan je door de gezellige straatjes van Valkenburg. Een leuk uitkijkpunt om te bezoeken is de Wilhelminatoren gelegen aan de kop van het gezellige stadscentrum. De toren is te bereiken via een wandelpad of een kabelbaan die zorgt voor een prachtig uitzicht over de hele stad. Ontdek de stad door te wandelen in Valkenburg. 

Wandelen door de grotten

Maak je wandelroute door Valkenburg extra bijzonder door een bezoekje te brengen aan een van de grotten. Valkenburg staat bekend om de historische mergelgrotten. Deze zijn overdag geopend en toegankelijk voor bezoekers. Breng een bezoekje aan de gemeentegrot of de welbekende fluweelengrot. Wandel door de gangen of laat je rondleiden voor een unieke ondergrondse ervaring. Leer de stad kennen door te wandelen door Valkenburg en het oude ondergronds stelsel. 

Wandelroutes in de natuur

Niet alleen de binnenstad maar ook de omgeving van Valkenburg is om van te genieten. Vele wandelaars en fietsers maken hier dan ook graag gebruik van. Kies in plaats van een stadswandeling door Valkenburg de binnenstad als startpunt. Wandel hierna via een van de wandelroutes in Valkenburg het natuurrijke Geulpark in. Een prachtig stukje natuur gelegen naast de historische binnenstad. Ontdek het kasteel Schaloen of kasteel Oost van dichtbij en zie wat de mooie Zuid-Limburgse natuur te bieden heeft. De gekleurde palen stippelen de mooiste wandelroutes in Valkenburg uit die het bewandelen waard zijn. Of doe mee met de Heuvelland vierdaagse waar u 4 dagen lang geniet van het 5-sterrenlandschap in Zuid-Limburg.

Overnacht in het Atlas hotel

Na een flinke wandeling is niets lekkerder dan even tot rust te komen met een drankje. Wij heten je dan ook graag welkom in onze gezellige bar waar voldoende keuze voor een lekker drankje is, of kom tot rust in de Atlas hotel lounge. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de genieten van een heerlijk diner in ons Atlas Hotel restaurant. Wandeling afsluiten met een ontspannende nachtrust in hotel Valkenburg? Dan boek je een van onze hotelkamers gelegen in het hart van de gezellige stad Valkenburg. De ideale getaway om te wandelen door Valkenburg en te genieten van de stad en natuur. 

Boek hier je kamer

Aankomst
Vertrek
Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg