Menu Contact Boeken
Home  Wandelen in zuid limburg 

Wandelen in Zuid Limburg

Heuvels, kleine dorpjes en kronkelende riviertjes: Zuid-Limburg heeft zo veel te bieden voor wandelaars. Of u nu een weekend weg gaat of even de omgeving wilt ontdekken, in Zuid-Limburg vindt u talloze prachtige wandelroutes. Wij geven u een overzicht van unieke plekken om te wandelen in Zuid Limburg.

Wandelen in Zuid Limburg

Wandelen in het Heuvelland

Wordt er gesproken over wandelen in Zuid Limburg, dan kan het Heuvelland niet ontbreken. Tijdens een wandeling door de heuvelachtige omgeving kunt u zich laten verrassen door uitgestrekte bosranden, schitterende panoramische uitzichten en prachtige historische gebouwen. Vergeet tijdens het wandelen in Zuid Limburg zeker niet het Drielandenpunt in Vaals te bekijken. Met een hoogte van 322,5 meter is het hoogste punt van Nederland zeker een bezoek waard. Bovendien is het punt uniek doordat u zich op één punt zowel in Nederland, België als Duitsland bevindt. Het Heuvelland heeft zo veel te bieden, wat ieder bezoek aan het bijzonder gebied verrassend maakt.

Wandelen in Valkenburg

Houdt u van prachtige natuur, historische stadskernen en kastelen? Dan moet u zeker wandelen in Valkenburg. Er zijn diverse wandelroutes door Valkenburg te vinden. Deze brengen u langs de mooiste plekken rondom de stad. Tijdens het wandelen in Zuid Limburg komt u in aanraking met unieke natuurverschijnselen. Van kasteelruïnes, fluweelgrotten tot open landschappen. Wilt u uitrusten van uw wandeling? Dan heeft Valkenburg volop leuke restaurants of bars te bieden. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke lunch, diner of drankje in het restaurant van het Atlas Hotel. Zo maakt u het wandelen in Zuid Limburg helemaal compleet.

Logeren in Zuid-Limburg? Atlas Hotel is dé oplossing voor ontspanning en gezelligheid tussen je wandelingen door. 

Wandelen in Zuid Limburg rondom Maastricht

Naast het unieke historie van Maastricht heeft de stad ook diverse bijzondere wandelroutes te bieden. Het wandelen in Zuid Limburg brengt u bijvoorbeeld bij de Sint-Pietersberg. Op de plek waar vroeger mergel werd uitgegraven, ligt er tegenwoordig een uitgestrekt natuurgebied. De wandeling brengt u keer op keer in een bijzondere scene, waar u wandelt door de natuur, langs de maas, de ENCI-groeve, Fort Sint Pieter en zelf het Belgisch kasteel Château Neercanne. Onderweg geniet u van de uitkijk over het Jekerdal. Een wandeling in Zuid Limburg heeft voor iedere wandelaar iets te bieden. Door de diverse wandelroutes met verschillende hoogteverschillen bepaalt u helemaal zelf hoe pittig uw wandeling zal zijn.

Wist je dat er jaarlijks een vierdaagse wandeltocht plaatsvindt rond half augustus in het heuvelachtige Nederlands-Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul? Geniet van het prachtige landschap en overnacht tijdens de heuvelland vierdaagse in het Atlas hotel Valkenburg. 

Overnachten in het Atlas Hotel

Wilt u graag meerdere dagen wandelen in Zuid Limburg? Atlas Hotel in Valkenburg ligt op een ideale locatie om uw wandeling door Zuid Limburg te starten. Met een korte rit bezoekt al snel het Heuvelland of de plekken Maastricht, Gulpen en Vaals. Kom na het wandelen in Zuid Limburg tot rust in een van de heerlijke kamers van het Atlas Hotel. Boek nu uw hotelkamer nu heel eenvoudig online of door contact met ons op te nemen.

Bent u van plan één dag te gaan wandelen in Zuid Limburg. Kom na uw wandeling helemaal tot rust met een hapje en een drankje. Bij het Atlas Hotel kunt u heerlijk lunchen, dineren en borrelen. Met onze gerechten, bereidt door onze vaste chef-koks, sluit u de dag af met een heerlijke culinair diner. Hotel vlakbij Maastricht? Tot ziens bij het Atlas Hotel! 

Boek hier je kamer

Aankomst
Vertrek
Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg Atlas Hotel Valkenburg